• darkblurbg
    Traditioneel scheren
    Glad, snor of baard? Echt een bezoekje waard!

Traditioneel scherenscheermes voor traditioneel scheren

"Pro-Hair"  geeft de man weer een plek, terug naar historie, de ambacht met creativiteit, zorg en aandacht voor een aantrekkelijke prijs. Beleef de oude traditie zoals de Classic ‘Hot Towel’ shaving met een moderne twist met lotions en klassieke scheerproducten. Laat je verwennen met deze uitgebreide nostalgische scheerbeurt.

Scheren is voor de meeste mannen een noodzaak en een terugkerend ritueel. Een routineklus waar men bijna niet meer bij nadenkt. Hoe makkelijker, hoe sneller, hoe beter… .

Maar,.. scheren kan ook een ultiem genot betekenen… Hoe?

Door te scheren zoals onze overgrootvaders het deden. Klassiek met een open scheermes. Daarnaast blijkt deze traditionele manier van scheren goed te zijn voor mannen die kampen met huidirritatie en/of huiduitslag. Ingegroeide haren zijn voor sommige mannen een steeds terugkerend probleem. De authentiek scheermethode blijkt er een probaat middel tegen. Geschikt voor baard, bakkebaard en snor.

Inhoud behandeling:

Je neemt plaats in een traditionele barbierstoel, waardoor je schuin zit/ligt in een hoek van ongeveer 45 graden.
We beginnen met een aangename pré shave crème in te masseren.
Dan wordt met een warme vochtige doek het gezichtshaar week gemaakt.
Met een originele scheerkwast wordt traditioneel scheerschuim aangebracht, dit moet precies gebeuren om het scheren te vergemakkelijken.
Door middel van het open mes worden de baardharen met de groeirichting mee verwijderd.
Daarna wordt er een vochtige koude doek op het gezicht gelegd om de huid weer te sluiten.
Vervolgens wordt de huid ontsmet met aluin.
Om het geheel af te ronden wordt er een verzorgende aftershave crème aangebracht, en evt. naar wens met een heerlijk geurende aftershave afgesloten.

Dit is genieten en jij verdient het! (alleen te boeken bij François)